Для його приготування можна використовувати перестиглі банани, які вже не хочеться їсти.
Банановий хліб можна декорувати за смаков та додавати різні начинки та спеції / фото ua.depositphotos.com
Банановий хліб стає все популярнішим рецептом завдяки своїй простоті у приготувати та інгредієнтів. Він не вимагає багато зусиль й радує смачним результатом.
“Цей легкий рецепт бананового батона є щось середнє між банановим хлібом і пирогом, який можна швидко заморозити. Він також чудово підходить для використання перестиглих бананів”, – йдеться на сайті BBC GoodFood.
- м’яке вершкове масло – 140 г;
- цукрова пудра – 140+50 г;
- яйця – 2 шт.;
- борошно – 140 г;
- розпушувач 1,5 ч.л.;
- стиглі банани – 2 шт.;
- сушені бананові чіпси – жменя.
Для початку розігрійте духовку до 180C/160C вентилятор/газ 4. Форму для хліба на 900 г. вистеліть пергаментом та змастіть маслом.
Відео дня
Збитийте масло і 140 г цукрової пудри до світлої та пишної маси. Поступово вбийте туди яйця, борошно та розпушувач. Банани розімніть у пюре і також додайте у тісто.
Вилийте суміш у підготовлену форму та випікайте приблизно 50 хвилин або до готовності. Перевіряйте буханець шпажкою. Охолодіть його у формі протямго 10 хвилин, а потім перемістіть на решітку.
Змішайте 50 г пудри з 2-3 чайними ложками води. У вам має вийти рідка глазур. Збризніть нею верх пирога та прикрасьте жменею бананових чіпсів.
Як раніше повідомляв УНІАН, на вечерю можна приготувати медову курку. Вона чудово підійде до будь-якого гарніру й допоможе нагодувати всю родину без зайвих зусиль.