Цей пиріг не потрібно випікати.
Цей шоколадний пиріг виходить насичений і дуже смачний / фото ua.depositphotos.com
Знаменитий пекар Мері Беррі поділилася своїм рецептом оксамитового шоколадного пирога, який ідеально підходить для вихідних.
Як пише Express, для приготування цієї випічки потрібно лише п’ять інгредієнтів, а приготування займає менше 30 хвилин. Цей пиріг не треба випікати, а лише заморозити протягом чотирьох годин.
Його має вистачити на 10 людей. Для приготування знадобляться:
Відео дня
- шоколад – 200 г;
- цукрова пудра – 100 г;
- яєчні жовтки – 4 шт.;
- бренді – 2 ст.л.;
- жирні вершки – 570 мл.
Вистеліть 20-сантиметрову роз’ємну форму харчовою плівкою та змастіть її. Розламайте шоколад на шматочки та перебийте її блендером у порошок або натріть на дрібній тертці.
У невеликій каструлі поєднайте пудру та 90 мл води. Обережно нагрівайте на повільному вогні, час від часу помішуючи, поки цукор не розчиниться.
Збільште вогонь і кип’ятіть протягом трьох-чотирьох хвилин або рідина не стане сиропом. Його треба влити у шоколад і перемішувати, поки той не стане рідким.
“Додайте ще трохи окропу, якщо залишиться нерозтоплений шоколад”, – радить Мері Беррі.
Далі додайте яєчні жовтки та перемішуйте суміш кілька секунд, перш ніж додати бренді. В окремій мисці збийте вершки до м’якої однорідної консистенції, потім додайте до шоколаду.
Викладаємо в підготовлену форму, розрівнявши верх зворотною стороною ложки. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в морозилку мінімум на чотири години для застигання.
Для подачі дістаньте з морозилки, звільніть від форми і перекладіть на тарілку. Дайте трохи розм’якшитися і подавайте приблизно через 20 хвилин. Можна подавати, прикрасивши збитими вершками.
Смачні рецепти десертів
Шеф-кухар Нігелла Лоусон поділилася своїм рецептом шоколадно-м’ятного печива.
Мережу підкорив рецепт брауні від BBC Good Food. На приготування цього десерту піде лише 30 хвилин, а шматочки пирога можна зберігати свіжими до двох тижнів у герметичному контейнері.