Сирники — це традиційний десерт із сиру, який люблять і діти, і дорослі. Вони не тільки смачні, але й корисні, що робить їх чудовим варіантом для сніданку. Рецептів сирників існує багато, і їх можна готувати різними способами: на сковорідці, в духовці або на парі. Готуються сирники досить легко і швидко, тому не потребують особливих кулінарних навичок.
Секрети приготування:
Щоб сирники вийшли смачними, варто дотримуватися кількох порад:
- Перед використанням ретельно помийте яйця під проточною водою, щоб видалити всі бактерії.
- Не додавайте занадто багато борошна, інакше тісто стане жорстким, що може зіпсувати сирники.
- Обов’язково просівайте борошно, щоб воно наситилося киснем, це зробить сирники більш повітряними.
- Якщо сир дуже сухий, додайте до нього трохи кефіру або сметани, щоб зробити його ніжнішим.
- Під час смаження переконайтеся, що олія добре розігріта, перш ніж викладати сирники на сковорідку.
Інгредієнти для домашніх сирників
- Сир – 250-300 гр;
- Куряче яйце – 1 шт;
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 2-3 ст. ложки;
- Цукровий пісок – 1 ч. ложка (можна трохи більше);
- Харчова сіль – щіпка;
- Нерафінована рослинна олія – 2 ст. ложки (для смаження).
Готуємо сирники
Як правильно готувати сирники – рецепт покроково:
- Сир бажано брати пожирніший, тоді сирники виходять смачнішими. Спочатку розм’якшіть його виделкою, щоб не було грудочок. Підсипте цукор, сіль і трохи ваніліну, ретельно перемішайте. Додайте підготовлене борошно, яйце і знову розмішайте. Тісто має вийти ніжним.
- Присипте стіл борошном. З тіста сформуйте ковбаску та розріжте її на рівні за розміром шматочки (приблизна товщина 2 см). Кожну порцію з двох боків обваляйте в борошні, трохи приплюсніть долонею, щоб вийшов кругляшок.
- На сковорідку налийте олію, підігрійте її та викладайте сирники. Обсмажте коржі з кожного боку до рум’яного стану. Потім зменшіть температуру нагрівання до мінімуму, накрийте сковорідку кришкою і протягом кількох хвилин доведіть сирник до готовності.
Приємного апетиту!
У класичні сирники з сиру часто підмішують родзинки, перемелені горішки, сухофрукти. Можна зробити їх із бананом, що додасть приємного аромату та смаку. Любителям поекспериментувати, радимо спробувати заховати в тісто шматочок шоколадки – виходить незвично. Не обов’язково використовувати пшеничне борошно. Хто не дуже любить солодке, можуть замість цукрового піску додати часник, натертий сир (твердих сортів) і рубану свіжу зелень. Подавати таку страву краще теплою зі сметаною, сиропом, варенням чи іншими улюбленими соусами.