Поєднання вишні та есенції мигдалю створюють збалансоване поєднання текстури та смаку.
Пиріг вишнею виходить дуже затишним та проматним / фото ua.depositphotos.com
Пироги до чаю здатні скрасити будь-який похмурий день. Нігелла Лоусон, ресторанний критик та кухар, поділилась рецептом вишнево-мигдального десерту.
Як пише Еxpress, пиріг готується дуже просто і виходить ніжним та ароматним. Завдяки солодкій вишні та есенції мигдалю кожен шматочок пропонує збалансоване поєднання текстури та смаку.
Цей класичний рецепт із книги Нігелли “Як бути домашньою богинею” є чудовим десертом на 8-10 шматочків. Для приготування знадобляться:
Відео дня
- коктейльна чи звичайна вишня – 200 г;
- борошно – 250 г;
- вершкове масло – 225 г;
- цукрова пудра – 175 г;
- яйця – 3 шт.;
- мигдальна есенція – 2-3 краплі;
- мелений мигдаль – 100 г;
- молоко – 6 ст.л.
Встановіть духовку на 170°C (150°C для духовок із вентилятором), позначку газу 3. Вишні розрізати навпіл, промити в холодній воді за допомогою друшляка, а потім обсушити. Злегка присипте вишні борошном, струсивши надлишки.
У мисці збийте вершкове масло та цукор, доки суміш не стане світлою та пухкою. Поступово додайте збиті яйця та екстракт мигдалю. Обережно додайте борошно та мелений мигдаль, потім вишні та молоко.
Перекладіть густе тісто в змащену маслом форму. Випікайте від 45 хвилин до години або доки шпажка, вставлена в пиріг, не вийде чистою. Після випікання дайте пирогу повністю охолонути у формі на решітці.
Що ще смачного приготувати
Відомий кулінар Мері Беррі розповіла як приготувати чайний кекс з чудовим ароматом.
Зірковий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився подробицями приготування простого кавового торта.