Цю страву неймовірно легко приготувати вдома.
Лосось корисний для здоров’я / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Солоний лосось сіодзаке виділяється як одна з найбільш знакових і популярних японських страв із риби. Це проста, але ароматна страва, якою можна насолоджуватися на сніданок, обід або вечерю, і оскільки її готують усього з трьох інгредієнтів, її неймовірно легко приготувати вдома, пише журнал Parade.
Сьодзаке готується з лосося і солі з додаванням саке для очищення риби. Він часто є частиною традиційного японського сніданку.
Крім того, солоний лосось – універсальний інгредієнт, який також з’являється в ланч-боксах бенто, онігірі (японські рисові кульки), смаженому рисі з лососем і окаю (японська рисова каша).
Відео дня
Як приготувати японський солоний лосось удома
Вам знадобиться філе лосося (найкраще більш щільне і менш жирне), сіль і саке.
Спосіб приготування:
- Почніть із маринування лосося в саке приблизно на 10 хвилин, щоб видалити небажані рибні запахи та посилити смак риби. Після маринування промокніть філе насухо паперовими рушниками, щоб сіль добре прилипла.
- Щедро посипте лосося сіллю з усіх боків, приділяючи особливу увагу шкірі. Щільно оберніть солоне філе шарами паперових рушників або зберігайте його в герметичному контейнері, потім поставте в холодильник щонайменше на два дні.
Коли лосось буде готовий до вживання, просто запікайте його на грилі або на пательні, доки він не приготується за вашим смаком, а шкіра не стане хрусткою.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як смачно приготувати лосось за допомогою “суперпростого” трюку, про який ви могли не знати.