Тофу може зміцнювати кістки і підтримувати здоров’я серця.
Тофу забезпечує повноцінний білок, а також усі дев’ять незамінних амінокислот / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Фахівці виділили один високобілковий продукт, який серйозно недооцінений, пише eatingwell.com.
Зазначається, що йдеться про тофу. На відміну від більшості інших рослинних білків, він забезпечує повноцінний білок, а також усі дев’ять незамінних амінокислот.
“Залежно від бренду, порція твердого тофу вагою 3 унції містить приблизно 7 грамів білка. Це можна порівняти з кількістю білка, що міститься в одному великому яйці або 1 унції риби, – йдеться в публікації. – Тож, це чудовий спосіб задовольнити ваші потреби в білку, особливо якщо ви дотримуєтеся вегетаріанської або веганської дієти”.
Відео дня
Тофу – користь для здоров’я
Серед корисних властивостей тофу виділяють:
Може зміцнювати кістки. Тофу може бути корисним джерелом кальцію, який зміцнює кістки. Крім того, дослідження показують, що тофу та інші білки на основі сої також можуть відігравати роль у зниженні ризику остеопорозу в жінок у період менопаузи.
Читайте також:
Якою стороною класти фольгу під час запікання: 5 кулінарних хитрощів
Як зробити авокадо стиглим: експерт розкрив лайфхак, який розм’якшить цей фрукт за 3 хвилини
Всього 187 калорій на порцію: дієтолог поділився рецептом шоколадного торта
Підтримує здоров’я серця. Тофу містить корисні для здоров’я рослинні сполуки, звані фітохімічними речовинами, які можуть знизити ризик діабету 2 типу і серцевих захворювань.
Універсальний і простий у приготуванні. Тофу можна знайти в більшості продуктових магазинів. Крім того, існує нескінченна безліч способів його приготування.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, яка білкова їжа допомагає схуднути і наростити м’язи.