Їжа повинна не тільки втамовувати голод, а й мати поживні цінності,
Сніданок має бути поживним / фото ua.depositphotos.com
Дієтолог Бартек Шемрай заявив, що бутерброди, вівсянка та кава з тістечком – це найгірші варіанти, які можна обрати на сніданок.
Як він пояснив Onet Gotowanie, їжа повинна не тільки втамовувати голод, а й мати поживні цінності, які забезпечують нормальне функціонування нашого організму.
За його словами, бутерброди, хоч і здаються швидким та простим рішенням, не можуть вважатись повноцінною їжею. Так, хліб – це вуглеводи та цукор, а додані сир та шинка мають недостатньо білка. При цьому овочі, які рідно та в малій кількості кладуть у бутерброд, не надто рятують ситуацію.
Відео дня
Вівсяна каша – також не найкращий вибір. Часто її доповнюють сухофруктами, горіхами та різними соусами. Це перетворює цю страву на цукрово-жирову бомбу. Однак ще гіршим варіантом є кава з тістечком, що взагалі не має поживної цінності і призводить до збільшення ваги.
Шемрай назвав міфом необхідність ситного сніданку, оскільки зранку не потрібно забезпечувати себе великою кількістю енергії.
Замість вказаних невдалих варіантів, дієтолог радить обрати сніданок, багатий білками, вітамінами та корисними жирами. Він радить обрати яйця, овочі, фрукти та здорові жири, такі як оливкова олія, авокадо та горіхи. Ця комбінація не тільки дасть вам відчуття ситості, але й забезпечить вас енергією.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати швидкі французькі млинці з трьох інгредієнтів для лінивого сніданку у вихідні.