Для малосольних огірків знадобиться:
- 10-12 не дуже великих огірків,
- скибка чорного хліба (бажано трохи твердого, але не черствого),
- пучок кропу,
- зубчик часнику,
- 2-3 лаврові листочки,
- 4 столові ложки солі,
- кілька горошин чорного перцю,
- 2 літри води.
Рецепт:
- Помийте огірки. Обов’язково зріжте краї огірків з обидвох сторін. Проштрикніть огірки наскрізь (це потрібно, щоб вони краще увібрали солону воду).
- Складіть огірки в каструлю.
- Зверху покладіть пучок кропу, розрізаний зубчик часнику, лаврове листя, чорний перець та скибку чорного хліба.
- Підігрійте трохи воду, розведіть у ній сіль та залийте огірки. Соляний розчин повинен покривати повністю огірки та чорний хліб.
- Далі накрийте це кришкою і настоюйте не менше 12-14 годин (бажано добу). Ідеально було б, щоб на день залишити настоюватись на сонці.
Такі малосольні огірки виходять дуже ароматними та хрусткими.