За словами шеф-кухаря, все залежить від правильного охолодження і часу приготування.
Кухар розповів, як правильно варити яйця / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Багато хто стикався з проблемою, коли зварені яйця важко чистити. Шеф-кухар Крістофер Кімбалл, засновник America’s Test Kitchen і Cook’s Country, поділився секретом, як виправити ситуацію, повідомляє The Mirror.
“Усі помиляються щодо очищення зварених круто яєць. Я дізнався, коли був у Парижі, що це має мало спільного зі способом приготування і повністю пов’язано з тим, як ви їх охолоджуєте”, – розповів він.
Кухар гарантує, що цей спосіб приготування дасть змогу зберегти “вологий” жовток і гарантує, що шкаралупа легко зніметься.
Відео дняЧитайте також:
Такий кисіль можна їсти ложкою: радянський рецепт за ГОСТом
Цей інгредієнт зробить десерт ще смачнішим: кулінар розкрила рецепт ідеального тирамісу
Без оцту і за пару хвилин: шеф-кухар розкрив, як приготувати “ідеальне” яйце-пашот
Як правильно готувати та їсти артишоки: шеф-кухар дав підказки
Ванільний чізкейк із 5 інгредієнтів: надзвичайно простий рецепт від Джеймі Олівера
Зокрема, потрібно викласти яйця в каструлю з киплячою водою і засікти час – вісім хвилин і сорок секунд. Після цього необхідно помістити яйця в крижану воду на три хвилини.
“Ось і все, нарешті Святий Грааль – це варити їх протягом восьми хвилин 40 секунд і покласти у велику ємність із льодом на три хвилини. І кожне яйце, ні 80%, ні 90%, а буквально кожне яйце буде легко очистити”, – розповів Кімбалл.
Як приготувати лосось
Раніше шеф-кухар поділився улюбленим рецептом Річарда Гіра. Він розповів, як правильно приготувати лосось. Родзинкою цього рецепта є приготування коричневого соусу з вершкового масла.