Намагаєтеся ви схуднути чи ні, важливо бути уважним до вибору продуктів після 50 років, зазначила дієтологиня.
Названо 6 низькокалорійних продуктів / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Дієтологиня-нутриціологиня Олена Бакович назвала низькокалорійні продукти, які допоможуть залишатися стрункими і здоровими людям, старшим за 50 років, пише Eat this, not that.
“З віком важливо змінити свій раціон, щоб залишатися здоровими та у формі. Незалежно від того, намагаєтеся ви схуднути чи ні, важливо бути уважним до вибору продуктів після 50 років”, – йдеться в публікації.
Олена Бакович спеціалізується на здоров’ї кишечника, хронічних захворюваннях, контролі ваги, інтуїтивному харчуванні, онкології, а також на загальному здоров’ї та добробуті.
Відео дня
“Для людей старше 50 років, чиї цілі включають підтримання стрункості та здорової ваги, важливим є акцент на низькокалорійній і багатій поживними речовинами їжі”, – зазначила дієтологиня.
6 низькокалорійних продуктів для людей старше 50 років
Фахівець виділила такі продукти:
Хрестоцвіті овочі (броколі, капуста і цвітна капуста). Мають вражаючий вміст вітамінів, мінералів та сповнені антиоксидантів. За словами дієтолога, антиоксиданти, присутні в цих овочах, допомагають видаляти вільні радикали, які в кінцевому підсумку можуть сприяти виникненню хронічних захворювань, таких як хвороби серця. Крім того, вони багаті на харчові волокна, які допомагають як травленню/здоров’ю кишківника, так і тривалому почуттю ситості, що унеможливлює переїдання.
Ягоди (полуниця, чорниця, малина та ожина). Багаті клітковиною і поживними речовинами. Як зазначила Бакович, ягоди можуть допомогти з вирівнюванням стрибків цукру в крові впродовж дня і запобіганням надмірному споживанню вуглеводів, що може сприяти небажаному набору ваги.
Листова зелень (ромен, шпинат, мангольд і бок-чой). Повна антиоксидантів, поживних речовин і харчових волокон. А вміст у них клітковини запобігає переїданню та допомагає цілям підтримки ваги, пояснила Бакович.
Бобові (нут, квасоля та сочевиця). Є чудовими джерелами білка та клітковини, обидва з яких сприяють відчуттю ситості та допомагають стримувати тягу до їжі.
Читайте також:
Що відбувається з тілом при щоденному вживанні алкоголю: дослідження
Його варто їсти щодня, щоб знизити рівень холестерину: кардіологи назвали фрукт №1
Какао і зелений чай корисні: нове дослідження розкрило цілющі властивості напоїв
Продукти, багаті на пробіотики (кефір, грецький йогурт). Допомагають підтримувати здоров’я кишківника у людей у віці 50 років і старше. Містять багато білка і можуть допомогти з тривалим відчуттям ситості, розповіла дієтологиня.
Корисні жири (оливкова олія, авокадо). Це ситні та задовольняючі жири, корисні для здоров’я серця, допомагають зменшити запалення і ризик хронічних захворювань у людей старше 50 років, зазначила Бакович.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що потрібно їсти, щоб прожити до 100 років.