Експерт розповів про найважливішу частину всього процесу варіння яєць.
За словами шеф-кухаря, секрет у правильному варінні яєць полягає у виборі часу / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Зварити яйце є не таким вже й складним завданням, однак іноді воно не завжди виходить ідеальним та смачним, як би того хотілось. Тому експерт, шеф-кухар та директор з інновацій Американської яєчної ради Нельсон Серрано-Базрі розповів для видання TastingTable про всі тонкощі варіння яєць для того, аби досягти найкращих результатів.
Він наголосив, що існує універсальна порада щодо варіння яєць, а саме перед тим, як довести яйця до кипіння, їх потрібно почати варити у холодній воді.
“Це зменшує термічний стрес для яйця, особливо для шкаралупи, яка має тенденцію до розтріскування. Цей метод дозволяє яйцям поступово нагріватися… і забезпечує рівномірне приготування яйця від краю до центру. Якщо ви кинете яйце в киплячу воду, є ймовірність, що воно трісне об дно каструлі”, – зауважив Серрано-Базрі.
Далі він розповів про найважливішу частину всього процесу варіння яєць.
“Секрет постійного досягнення бажаної текстури жовтка полягає у виборі часу”, – підкреслив шеф-кухар.
За словами експерта, для цього потрібно близько 4-6 хвилин для яєць некруто, 7-9 хвилин для яєць середнього розміру та 10-12 хвилин для яєць круто.
“Гарний спосіб вбити собі в голову ці часові рамки – запам’ятати, що максимальний час варіння яйця – 12 хвилин, і зменшувати його на три-чотири хвилини з кожним наступним видом яєць”, – порадили у матеріалі.
Найголовніше у цьому процесі – почати варити яйця у холодній воді та виставити таймер. Як тільки він спрацює, витягніть яйця з окропу та опустіть їх у холодну воду, аби вони не продовжували варитися.
“Щоб полегшити очищення, злегка розбийте яйце збоку миски або ложкою, щоб вода могла потрапити між шкаралупою і яйцем. Після того, як яйця повністю охолонуть і стануть безпечними для обробки, ви можете продовжувати чистити їх”, – рекомендують у виданні.
Читайте також:
Домашня аджика від Євгена Клопотенка: елементарний рецепт від шефа
Заливна шарлотка “П’ятихвилинка”: готується просто, а смак – фантастичний
Рецепт картоплі від ведучого та шеф-кухаря MasterChef: один інгредієнт повністю змінить страву
Інші поради від шеф-кухарів
Раніше шеф-кухарка Анджела Хартнетт розповіла, як правильно готувати пасту карбонара. За її словами, найбільше жінку дратують вершки в карбонарі.
Також інша шеф-кухарка Еріка Вайдс поділилася простими порадами, які допоможуть запобігти сльозотечі під час нарізання цибулі. Для цього вона радить завжди використовувати гострий ніж та правильну техніку нарізання.