Секрет у методі приготування та випікання.
Пиріг виходить неймовірно повітряним і ніжним / фото ua.depositphotos.com
Ароматний і солодкий гарбузовий пиріг є одним з улюблених десертів Америки, і зараз, у сезон гарбуза, якраз саме час спробувати його приготувати. Шеф-кухар Джулія Чайлд поділилася вдосконаленим рецептом гарбузового пирога, який, за її словами, виходить “неймовірно ніжним і кремовим”.
Як пише Parade, секретні інгредієнти для цього гарбузового пирога – патока і бурбон. Патока забезпечує глибокий карамельно-солодкий смак і додає вологи в начинку гарбузового пирога. Бурбон надає п’янкого ароматного тепла – хто як ванільний екстракт, але трохи інтенсивніший.
Також для досягнення особливої пишності Джулія розділяє яйця й акуратно вмішує збиті яєчні білки в начинку пирога прямо перед випічкою. Пиріг випікається на повільному вогні, що гарантує м’якість і ніжність начинки.
Відео дня
Пісочну основу для цього гарбузового пирога ви можете приготувати ось за цим рецептом.
Для начинки:
- 4 великих яйця
- 850 грамів гарбузового пюре
- 1 склянка коричневого цукру
- 1 склянка плюс 2 столові ложки цукрового піску
- сіль
- 3 столові ложки патоки
- 3 столові ложки бурбона або темного рому (за бажанням)
- 3 чайні ложки меленої кориці
- 3 чайні ложки меленого імбиру
- 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха
- 1/4 чайної ложки меленої гвоздики
- 1 склянка жирних вершків
- 3/4 склянки молока або більше за потреби
Інструкція:
Раніше УНІАН публікував рецепт смачного кавового торта з волоськими горіхами від Мері Беррі.