За її словами, їх важко буде відрізнити.
Швидкий рецепт круасанів з яблуком / Колаж УНІАН / Скриншот, фото ua.depositphotos.com
Печені яблучні круасани від Starbucks користуються великою популярністю. Фуд-блогерка Джессіка Мороне розробила рецепт, який допоможе приготувати їх вдома. За її словами, він практично ідентичний орігіналу.
У своїй колонці для TastingTable. жінка описує ці ласощі як поєднання яблучного пирога та круасана з начинкою, загорнутого в листкове тісто. Для приготування цієї смакоти вам знадобляться наступні інгредієнти:
- три столові ложки несолоного вершкового масла;
- три великих яблука;
- чайна ложка лимонного соку;
- ⅓ склянки коричневого цукру;
- столова ложка кукурудзяного крохмалю;
- ½ чайної ложки меленої кориці;
- ¼ чайної ложки мускатного горіха;
- ¼ чайної ложки солі;
- ½ чайної ложки ванільного екстракту;
- упаковка листкового тіста;
- велике яйце, для збивання яєць;
- цукор-пісок.
Як приготувати печені круасани з яблуком
Розтопіть у сковороді вершкове масло, а потім додайте туди нарізані кубиками яблука, лимонний сік, коричневий цукор, кукурудзяний крохмаль, корицю, мускатний горіх, сіль та ванільний екстракт.
Відео дня
Тримайте суміш на середньому вогні, періодично помішуючи, поки яблука злегка не розм’якнуть (на це знадобиться близько 10-12 хвилин). Розігрійте духовку до 400 градусів та візьміть форму для кексів.
Вистеліть лунки паперовими вкладишами для випікання або збризніть їх антипригарним кулінарним спреєм. Потім покладіть листкове тісто на злегка присипану борошном поверхню та розріжте його на рівні квадрати (у цьому рецепті – вісім).
Вкладіть шматочки тіста у форму та щедро заповніть кожну яблучною начинкою. Після цього загніть куточки тіста так, щоб вони закривали більшу частину верхівки, однак центр залишався відкритим. Збийте одне яйце зі столовою ложкою води та змастіть ним верхівки тіста. Потім посипте крусани цукром.
Випікайте круасани 20-25 хвилин, поки вони не матимуть золотисто-коричневий колір, а начинка не стане пухирчастою.
Інші смачні рецепти
Раніше ми писали, що ресторанний критик і автор кулінарних книг Найджела Лоусон поділилася своїм рецептом популярного бісквіта “Вікторія”.
А BBC Good Food публікував дуже простий рецепт класичного британського “Баттенберга”, який нагадує кольорову шахову дошку.