Цей інгредієнт не тільки підсилює смак, а й допомагає яйцям стати хрусткішими.
Соус чилі дозволить зробити яєчню ароматною та хрусткою / фото ua.depositphotos.com
Якщо додати в яєчню інгредієнт на основі чилі, страва вийде “неймовірною” і хрусткою. Такий лайфхак розкрив кулінарний продюсер The Kitchn Джеймс Парк, повідомляє Daily Express.
За його словами, інгредієнт на основі чилі додає пряний і горіховий пікантний смак. Парк трохи видозмінює соус чилі в олії з ріпаку, доповнюючи його такими ароматичними інгредієнтами, як смажена цибуля-шалот, часник і насіння кунжуту. Це, як зазначив кулінарний експерт, надає хрускоту.
“Після того, як я вперше приготував хрустку яєчню з чилі, моє життя змінилося назавжди. Відтоді я не перестаю готувати хрустку яєчню з чилі. Пікантні, хрусткі і злегка гострі, ці смажені яйця заворожують, якщо їх приготувати в яскраво-червоній олії з чилі. Додавання підсмаженої кунжутної олії надає їм тонкий, чудовий горіховий присмак, який робить смажені яйця неймовірними на смак”, – розповів Парк.
Відео дня
Для приготування хрусткої яєчні кулінарний експерт використовує соус “Чилі в олії з ріпаку” бренду Lao Gan Ma. Зазвичай його готують із сушеного перцю чилі, олії, спецій, насіння кунжуту і часнику та використовують у китайській кухні як приправу до локшини і пельменів.
Читайте також:
Яєчня-бовтанка вийде “шовковистою”: шеф-кухар назвав 1 “секретний” інгредієнт
Яєчня потішить “вибухом смаку” і ніколи не набридне: що радять додати
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
Яєчня по-французьки: експерти назвали інгредієнт, який зробить страву суперкремовою
Рецепт ніжної яєчні-бовтанки за рецептом Джеймі Олівера: всього 2 інгредієнти і 3 хвилини
Для приготування ідеальних яєць експерт радить розігріти одну столову ложку перцю чилі та одну чайну ложку смаженої кунжутної олії на сковороді з антипригарним покриттям. Коли приправу буде доведено до потрібної температури, потрібно вбити в сковороду яйця. Страву можна прикрасити зеленою цибулею.
Як правильно розбивати яйця
Як писав УНІАН, раніше директор із контенту в America’s Test Kitchen Ден Суза розкрив секрет, як правильно розбити яйце. За його словами, багато хто припускається помилки, роблячи це за допомогою ножа, краю сковорідки або миски.
Якщо користуватися його способом, дрібні осколки шкаралупи не потраплять у страву, а жовток залишиться цілим.