Температурний режим на дверях не призначений для зберігання деяких продуктів.
На дверцятах холодильника продукти псуються швидше / фото ua.depositphotos.com
Дверцята холодильника – це чудовий спосіб зберігати улюблені продукти. Їх видно, їх легко брати, і їх можна естетично розташувати. Однак через нижчу температуру зберігання деяких продуктів у цьому місці може призвести до їхнього швидкого псування і погіршення якості, пише RealSimple.
Дієтологи поділилися, які продукти ніколи не слід зберігати на дверцятах холодильника, а для яких це буде чудовим місцем.
1. М’ясо (включно з птицею та морепродуктами)
Загальне правило полягає в тому, що якщо це продукт тваринного походження, його не слід зберігати на дверцятах холодильника. “Ці продукти завжди слід зберігати на нижній полиці холодильника. Про всяк випадок, якщо сік витече, щоб він не потрапив на інші продукти та не спричинив перехресне забруднення”, – пояснює сертифікована дієтологиня Рейчел Гаргано. “Крім того, коливання температури дверцят холодильника можуть призвести до більшого зростання бактерій у цих продуктах”. Навіть якщо ви розморожуєте м’ясо, дверцята холодильника – дуже погане місце для нього.
Відео дня
2. Молоко
“Молоко слід зберігати на внутрішній полиці в задній частині холодильника”, – каже Гаргано. Це місце, де холодильник залишається найхолоднішим, і зберігання його тут може допомогти зберегти молоко свіжим довше.
3. Йогурт
“Хоча на дверцятах багатьох холодильників є зручні місця для зберігання таких продуктів, як яйця, молоко, сири та йогурт, Міністерство сільського господарства США рекомендує уникати цього місця для швидкопсувних продуктів”, – каже сертифікований дієтолог Стейсі Вудсон. Замість цього залиште ці місця для джему, гірчиці та інших приправ, які не містять молочних продуктів.
4. Яйця
“Яйця слід зберігати в картонній упаковці на полиці”, – каже Гаргано. “Зберігання їх у картонній упаковці може допомогти підтримувати правильний рівень вологості, а зберігання всередині холодильника запобігатиме перепадам температури, через які вони можуть зіпсуватися раніше, ніж необхідно”.
5. Фрукти та овочі
“Хоча фрукти та овочі трохи менш сприйнятливі до перепадів температури, вони зберігаються довше за правильного рівня вологості”, – ділиться Гаргано. Вона зазначає, що ящики для овочів – ідеальне місце для того, щоб довше зберігати продукти свіжими.
6. Вино
Хоча напої зазвичай добре зберігаються на дверцятах холодильника, вино є винятком, особливо відкриті пляшки. Зберігання вина при постійній температурі (і, отже, не на дверцятах холодильника) допомагає запобігти окисленню і допомагає вину зберігати свою якість протягом більш тривалого періоду часу.
Замість швидкопсувних продуктів дієтологи рекомендують зберегти простір на дверцятах холодильника для консервованих продуктів, таких як солоні огірки, джемів, соусів і горіхів.
Раніше експерти розповіли, як зберігати сир у холодильнику, щоб він довше залишався свіжим.