У списку є гречка й апельсини.
Апельсини містять вітамін С, а також є джерелом антиоксидантів / колаж УНІАН, фото Pixabay, flickr.com
Дієтологиня і засновниця The Helpful Dietitian Джессіка Вілсон назвала вісім найкращих джерел вуглеводів, які варто вживати на сніданок, якщо ви намагаєтеся схуднути.
“Коли справа доходить до сніданку, важливо зробити вибір, який дасть вам постійну енергію, збереже ситість і не допустить стрибків цукру в крові… Вибір правильних продуктів, особливо вуглеводів з високим вмістом клітковини, задає тон продуктивному, енергійному дню”, – зазначила фахівчиня у статті на eatthis.com.
Вона нагадала, що вуглеводи є найкращим джерелом палива для організму, забезпечуючи швидку і легкодоступну енергію.
Відео дня
Найкращі джерела вуглеводів для схуднення
Якщо ви зосереджені на втраті ваги, дієтологиня порадила розглянути можливість додати до свого раціону такі продукти:
Овес. Містить бета-глюкан, тип розчинної клітковини, яка сповільнює травлення і допомагає контролювати апетит, забезпечуючи тривалу енергію і ситість.
Чорна квасоля. Багата як на крохмалисті вуглеводи, так і на клітковину. Також містить такі мінерали, як залізо, марганець і фолієва кислота, які підтримують загальний стан здоров’я.
Гречка. Багата на клітковину, яка має вирішальне значення для контролю рівня цукру в крові та холестерину, що важливо для зниження ваги та здоров’я серця.
Авокадо. Може здатися несподіваним вибором для зниження ваги через його калорійність. Однак він багатий на корисні для серця жири і клітковину, які допомагають залишатися ситими і задоволеними.
Апельсини. Містять вітамін С, є джерелом антиоксидантів, які допомагають захищати клітини та підтримувати імунітет. Дослідження показують, що вітамін С може відігравати роль у зниженні ваги, допомагаючи зменшити запалення.
Читайте також:
Чи варто котам їсти хліб: експерти поділилися порадами
Де більше білка в жовтку чи в білку: вчені розкрили “секретну” користь курячого яйця
Як смачно приготувати оселедець: мішленівський шеф-кухар назвала 5 найкращих способів
Солодка картопля. Багата на бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А. Ця поживна речовина підтримує зір, шкіру та імунну функцію.
Кіноа. Багате на білок і клітковину доповнення до будь-якого сніданку. Кіноа універсальний і може бути чудовим варіантом для контролю рівня цукру в крові. Високий вміст клітковини і білка робить це насіння особливо підходящим вибором для тих, хто бореться з діабетом 2 типу.
Заморожені ягоди. Багаті на клітковину, яка підтримує травлення, і насичені вітаміном С для здоров’я імунітету.
Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 6 підступних “дієтичних” продуктів, які заважають схудненню.