Люди, які п’ють більше чаю, можуть мати менший ризик серцевих хвороб, припускають науковці.
Чай має здатність видаляти з води домішки важких металів / ua.depositphotos.com
При заварюванні чай видаляє з води домішки важких металів. Такими є результати нового дослідження Північно-Західного університету в Іллінойсі. Про це пише FoxNews.
Зазначається, що пакетик чаю, заварений в одній чашці води протягом трьох-п’яти хвилин, може видалити близько 15% свинцю з цієї води, заявили дослідники. За їхніми словами, у процесі заварювання листя поглинає такі важкі метали, як свинець і кадмій.
Чим довше заварюється чай, тим менше важких металів залишається у воді, розповів автор дослідження Бенджамін Шіндел. За його словами, якщо чай заварювати якомога довше, то є шанс забрати з води всі токсини.
Відео дня
Під час дослідження вчені перевіряли різні види чаю, різні чайні пакетики та різні способи заварювання, щоб оцінити, наскільки добре вони поглинають свинець, хром, мідь, цинк і кадмій.
Читайте також:
Крок до Марса: ядерне ракетне пальне NASA витримало температуру понад 2000 градусів
Археологи знайшли в Єгипті “Загублене місто золота”, якому 3000 років (фото)
Учені з’ясували, як на Землі настають льодовикові періоди і коли наступний
Здатність поглинати метали вони помітили в різних типах чаю у різних пакетиках. Проте виявилося, що целюлозні чайні пакетики поглинають набагато краще, ніж бавовняні та нейлонові.
Попри ці висновки, дослідники попередили, що люди не повинні покладатися лише на чай для очищення води.
“Ми не є дослідниками охорони здоров’я, тому невідомо, чи призведе зниження вмісту свинцю, яке ми спостерігали в нашому дослідженні, до користі для здоров’я всього населення. Однак я вважаю, що людям корисно знати, що заварювання чаю зменшить споживання свинцю і, можливо, інших токсинів з питної води”, – сказав Шиндел.
Зазначається, що отримані результати можуть допомогти пояснити, чому населення, яке п’є більше чаю, може мати нижчий рівень захворюваності на серцеві захворювання та інсульт, ніж населення, яке споживає менше чаю, зауважив науковець.
Раніше УНІАН розповідав, що станеться з вашим тілом, якщо щодня питимете трав’яний чай. Достеменно відомо, що цей напій – другий за популярністю на всій планеті після звичайної води. А от саме трав’яний чай не лише освіжає влітку та зігріває взимку, а ще й приносить користь.
Дієтологи розповіли, як щоденне вживання трав’яного чаю впливає на організм у короткостроковій і довгостроковій перспективах. На відміну від чорного чи зеленого чаю, трав’яні чаї не містять кофеїну, вони сприяють розслабленню, покращують травлення і допомагають підтримувати водний баланс в організмі.