Легендарне тістечко Кошик із кремом відоме своїм прекрасним смаком.
Готуємо тістечко Кошик СРСР / фото ua.depositphotos.com
Тістечко кошик із фруктами – дуже смачний десерт, який являє собою поєднання основи з пісочного тіста, легкої кислинки джему і невагомого, як хмаринка, білкового крему.
Розглянемо, як приготувати тістечко Кошик самостійно. Це не так складно, як може здатися.
Тістечко Кошик у домашніх умовах
Для тіста потрібно взяти:
Відео дня
- 100 грамів вершкового масла;
- один жовток;
- 165 грамів борошна;
- 65 грамів цукрової пудри;
- 0,5 чайної ложки розпушувача;
- дрібку солі.
Кошик – тістечко для якого потрібно приготувати пишний і смачний білковий крем. Для нього вам знадобляться:
- 75 грамів білка;
- 130 грамів цукру;
- 50 грамів води;
- п’ять крапель лимонного соку;
- один пакетик ванільного цукру.
Додатково потрібно взяти 180 грамів кислого варення або джему. Вам також знадобиться кондитерський мішок і формочки для випікання кошиків.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Для приготування тіста інгредієнти мають бути кімнатної температури. Збиваємо все разом, крім борошна, до однорідності. Всипаємо його та перемішуємо. Маса буде схожа на крихту, але вона добре ліпиться.
Сформуйте кулю тіста і розкачайте її в тонкий пласт 5-7 мм. Вирізаємо тісто і поміщаємо його у формочки для кошиків. Прибираємо їх у холод на 30 хвилин. Наколюємо тісто виделкою і відправляємо в духовку хвилин на 12-15.
Тепер, коли кошики готові, перейдемо до крему. Сотейник із водою та цукром ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння і варимо п’ять хвилин за температури 120 градусів.
У цей час білки збиваємо до міцної піни і додаємо ваніль. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вливаємо сироп. Додаємо сік лимона і збиваємо ще кілька хвилин.
Читайте також:
Найсмачніші страви на День закоханих: ось що можна приготувати
Ніжний тертий пиріг на маргарині: пісочне тісто тане в роті
Як приготувати Медовик, що тане, за 30 хвилин без розкочування коржів: два смачні рецепти
Якщо зробите все правильно, то отримаєте ніжний і невагомий крем. Помістіть його в кондитерський мішок із насадкою. У кошики викладаємо джем або варення, можна навіть зробити тістечко кошик із полуницею – покласти ягоду всередину. Далі покриваємо все пишним кремом.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати білковий крем без варіння сиропу.