“Кури-ГНИЛЬ”: в «Гаврилівських курчатах» виявили сальмонелу

Якість курячого м’яса торгової марки «Гаврилівські курчата» не відповідає нормам. Про це свідчать результати дослідження, повідомляє УНН. Видання провело соціальний експеримент з визначення якості курятини у магазинах та на ринку. Закупівля продукції здійснювалась випадковим методом «звичайним споживачем». Окрім «Гаврилівських курчат» досліджували тушки бренду «Наша Ряба», «Львівські курчата», також була перевірена домашня курка з магазину та з ринку. Зразки досліджували у Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Експерти перевіряли наявність у зразках антибіотиків, гормонів, патогенних мікроорганізмів (в тому числі сальмонели), сульфаніламідів та мікотоксинів. Результати дослідження показали, що антибіотики та гормони не присутні в жодних зразках і всі вони відповідають нормі. Однак виявлено патогенні організми, а саме сальмонелу, у курятині «Гаврилівські курчата». «У зразку курятини № 5 («Гаврилівські курчата» — ред.) була … Читать далее “Кури-ГНИЛЬ”: в «Гаврилівських курчатах» виявили сальмонелу